hoofdluis.jpg

Tips bij hoofdluizen

Tijdens de vakantie spelen kinderen vaak samen en dat is vaak de oorzaak van een luizenplaag. Controleer daarom het haar van je kinderen alvast vóór het begin van het schooljaar.

  1. Zoek naast luizen ook naar kleine, grijsachtig-witte eitjes (neten) dicht bij de haarwortels of achter de oren in in de hals.
  2. Niets gevonden, maar komt je kroost na 1 september toch met hoofdluis thuis, verwittig dan onmiddellijk de school. Denk niet dat je zelf immuun bent, want ook volwassenen zijn vatbaar voor hoofdluis.
  3. Gebruik liefst een haarfijne metalen luizenkam. Kam van beneden naar boven op elke plek. Doe dit boven een witte papieren handdoek, zodat je de luizen en neten gemakkelijk kunt zien. Kam het haar grondig in alle richtingen en herhaal dit dagelijks gedurende minstens twee weken.
  4. Als je levende luizen hebt gevonden, gebruik je een speciale luizenshampoo of lotion. Zorg ervoor dat de claim: "Doodt 100% luizen" aanwezig is op de verpakking. Deze claim mag immers niet gebruikt worden als het product niet voldoende op efficiëntie is getest. Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Meestal moet de behandeling na 7-10 dagen worden herhaald om eventuele overlevende luizen te doden.
  5. Verwijder neten met de hand: Hoewel luizenshampoos vaak de levende luizen doden, kunnen neten moeilijker te doden zijn. Gebruik je nagels of een speciale netenkam om de neten voorzichtig uit het haar te verwijderen. Dit is tijdrovend maar noodzakelijk.
  6. Was alle kleding, beddengoed, knuffels en handdoeken ... die in contact zijn gekomen met de besmette persoon.
  7. Preventieve maatregelen: Leer kinderen om geen persoonlijke spullen zoals kammen, borstels, hoeden of haaraccessoires te delen. Blijven wassen met een luizenshampoo is aangewezen zolang de luizenplaag in de omgeving van je kind woedt. Zo smoor je immers elke nieuwe besmetting in de kiem en voorkom je escalatie. Luizen vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel .

TIPS

  • Neten uitkammen kan pijnlijk zijn. Spray vooraf een conditioner op de haren van wortel tot punt. Zo glijdt je kam makkelijk door de haren.
  • Verwittig je kapper in geval van besmetting met hoofdluis. Samen met je kapper vind je vast en zeker een oplossing voor de kapbeurt van je zoon -of dochterlief.

maanhaar.png

Waarom je beter met volle maan naar de kapper gaat!

We willen de kracht van de natuur natuurlijk niet onderschatten, maar deze kapseltheorie is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Verschillende maanstanden, hebben invloed op de groei van het haar.

De cyclus van de maan is op te delen in twee perioden: wassende maan en afnemende maan.Tijdens de wassende maan groeit de maan naar het stadium van volle maan. Tijdens de afnemende maan gaat het terug naar de fase de nieuwe maan.

Haar knippen tijdens wassende maan.
-je haar laten knippen als je wilt dat het sneller groeit en dikker wordt.
-je haar neemt in die periode de verzorgingen beter op.
-je haar kleuren blijft langer houden

Haar knippen tijdens afnemende maan.
-je haar groeit minder snel (ideaal voor korte kapsels).

Oordeel en probeer het zelf!!!

Onze haartips

  1. Laat je niet verleiden door goedkope producten. Meestal zit er een hoge dosis siliconen in die je haar een schijnbare glans geven. Deze producten hebben geen enkele verzorgingswaarde en beïnvloeden je permanent of kleur.
     
  2. Investeer in een goede shampoo en conditioner, wij adviseren u graag welk product het beste bij uw haartype past en u zal versteld staan welk verschil dit maakt. Wij werken enkel met de beste producten hier in ons gamma die je tevens bij Salon Belle Hair kan aankopen.
     
  3. Als je zeer droog of gevoelig haar hebt gebruik dan om de 2 weken (of meer) een diepwerkende behandeling en laat die tenminste 10 minuten inwerken.
     
  4. Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, bij irritatie en jeuk vraag je best meer info.
     
  5. Wees preventief bij haaruitval, onze kuurbehandeling heeft zijn nut al bij 10-tallen mensen bewezen, dus vraag tijdig raad.
 
• Men verliest gemiddeld 100 haren per dag.
• Je haar groeit ongeveer 1cm per maand.
• Na een lichamelijke of psychische shock duurt het 3 maand voor je haar kan uitvallen.
• Je haar is opgebouwd uit keratine, dus een evenwichtige voeding bepaalt mee de gezondheid van je haar

Veel gestelde vragen


Een lang of halflang kapsel is geen aanrader als je fijn, dun, of weinig haar hebt. Een korte bob, aangepast aan je gezichsvorm, laat je haar veel voller lijken. De laagjes stapelen zich op en zo krijg je meer volume.
Tegen haaruitval helpt dat niet, de lengte van je haar is immers niet de oorzaak van het uitvallen. Als je last hebt gehad van haaruitval is het wel zo dat er daarna veel korte, nieuwe 'babyhaartjes' tegelijk beginnen te groeien. Dat maakt het moeilijk om je haar te stylen. Om deze periode te overbruggen kan je je haar kort knippen, zodat de korte haartjes sneller mee ingroeien in je coupe en je weer een vollere haardos krijgt.
Voor een snelle volumeboost kan je met kitoko mousse (volume-enhance active treatment) en kitoko art (style-extend dry shampoo) veel doen. Neem een borstel, geen kam, anders krijg je knopen.
Je kunt de levensduur van je haren verlengen door twee keer per jaar in de lente en in de herfst een haarkuur te gebruiken met een kitoko tonic (age-prevent scalp tonic). Die stof verstevigt de verankering van het haar en houdt het collageen rond de haarfollikels soepel. Het is wel belangrijk dat je zo'n kuur zeker een zestal weken gebruikt om resultaat te zien.
Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen shampoos en conditioners die je haar meteen meer volume geven en degene die ontworpen zijn om je haar sterker en dikker te maken op langere termijn. Kitoko volumeshampoos (volume-enhance cleanser) reinigen zacht en leggen een filmpje om elk haartje zodat je haren voller lijken. Dat heeft instant effect, maar dat verdwijnt ook meteen als je een andere shampoo gebruikt. Daarnaast bestaan er age-prevent cleanser en age-prevent balm die op langere termijn werken aan de gezondheid van je haar. Ze reactiveren slapende haarfollikels. Je gebruikt ze als aanvulling op je haargroeikuur. Hier moet je echt in weken of zelfs maanden denken. Je pakt het probleem dan vanaf de wortel aan. Na een tijdje zal je merken dat je haar ook echt voller aanvoelt.
Haaruitval kan een symptoom zijn van een hele reeks aandoeningen. Je moet dus eerst ontdekken wat de precieze oorzaak is voor je het probleem kunt aanpakken. Als er geen medische reden is bekijken we het voedingspatroon en raden we aan om een tijdlang supplementen te nemen met zink, ijzer en bepaalde vitamines. Als je een gezond eetpatroon hebt, krijg je in principe genoeg van deze voedingsstoffen binnen. Hou er wel rekening mee dat je een supplement minstens drie maanden moet innemen.
Te strakke staarten of dotjes zijn niet goed, zeker niet als je je haar bijna altijd zo draagt. Je ziet dan vaak haarbreuk, vooral ter hoogte van het elastiekje. Gebruik daarom aangepaste haarelastiekjes, liefst zonder metalen verbindingsstukje. Bovendien is het beter te wachten tot je haar echt droog is voor je het in een staart doet: nat haar is fragieler en breekt dan ook sneller.
Ja dat kan. Onder invloed van stress maakt je lichaam meer adrenaline, noradrenaline en cortisol aan. Die verandering in je hormonenbalans kan een effect hebben op je haarfollikels, waardoor je haar gaat uitvallen. Als dat de oorzaak is van je haarverlies, kan je er iets aan doen! Door de stress aan te pakken vermindert de aanmaak van die stresshormonen en stopt ook het haarverlies.
Haarverlies wordt deels genetisch bepaald. Het is onder invloed van het mannelijke hormoon testosteron dat je kaal wordt. Bij mannen begint dat proces al in de puberteit, als ze meer testosteron beginnen aan te maken en wordt het zo ongeveer vanaf een jaar of 25 duidelijk zichtbaar, al kan dat ook later zijn. Bij vrouwen is dat na de menopauze. Je genen kan je niet veranderen, aan dit soort haarverlies valt in principe niet zo heel veel te doen.